El passat mes d’abril, la Junta Directiva de la comissió Falla Barri Santa Bàrbara, presentaren de forma oficial les candidatures per a Fallera Major i Fallera Major Infantil d’Algemesí 2016.

Les afortunades són la senyoreta Belén Girbés Chafra i la xiqueta Addaya Muñoz Roig, respectivament. L’elecció de les Falleres Majors de la ciutat es realitzarà el proper dilluns 1 de juny. En finalitzar les entrevistes a les diferents candidates a ocupar el tro, la Junta Local Fallera es reuneix juntament amb els presidents de les comissions d’aquest municipi per a realitzar les votacions. El resultat d’aquestes eleccions és transmés directament per l’alcalde, en funcions, de la ciutat a les afortunades a través d’una telefonada que ambdues esperen amb impaciència.

Pel que fa a la candidata Belén Girbés, és una jove de 25 anys, llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de València, té un màster en Comptabilitat i Auditoria i, actualment, es troba cursant unes pràctiques formatives a l’Ajuntament d’Algemesí. En quant a la seua trajectòria fallera, és fallera des de que va nàixer i sempre ho ha segut de la comissió Barri Santa Bàrbara. L’any 2002 va ser la Fallera Major Infantil i 10 anys després va representar a la comissió com a Fallera Major, formant part l’any 2013 de la Cort d’Honor de la Ciutat.

Respecte a la candidata Addaya Muñoz, té 12 anys i és estudiant de 6é curs de primària al col·legi Escoles Pies d’Algemesí. En el seu cas, també és fallera de la comissió Barri Santa Bàrbara des del seu naixement i va ser Fallera Major Infantil l’any 2013, representant a la Cort d’Honor Infantil de la Ciutat l’any següent.

Per a conèixer un poc més aquesta comissió, la Falla Barri Santa Bàrbara és la tercera comissió més antiga de la ciutat, en concret, enguany celebren el seu 39é aniversari. El seu barri es troba inmers en ple casc antic de la ciutat i és un dels més extensos. Els seus fallers són coneguts amb el malnom de “xinta-xins”. Aquesta comissió compta, entre les seues falleres, amb més de 10 Falleres Majors d’Algemesí i 3 Falleres Majors Infantils d’Algemesí, convertint-se en una de les falles que més Falleres Majors ha aconseguit al llarg de les falles d’Algemesí.

Així doncs, esperen repetir l’èxit aquest any amb les seues candidates i, per això, els desitgen moltíssima sort i que, siga el resultat que siga, gaudisquen de les falles tal i com sempre les han sentit.

Delegació de Comunicació Falla Santa Bàrbara