Una exposició de 30 amics artistes fallers i plàstics completa les celebracions

L’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) complix enguany 25 anys. Per a celebrar l’efemèride ha editat un número extraordinari de la Revista d’Estudis Fallers que aplega un conjunt d’articles en què els membres de l’ADEF reflexionen sobre diversos aspectes de les Falles. Una exposició amb l’obra de 30 amics artistes fallers i plàstics completa les celebracions. Este número de la revista es presentarà el dijous 25 de juny, a les 19.30 hores, al Palau de Pineda (plaça del Carme, 4, València). A continuació s’inaugurarà l’exposició 25×30, que mostra les obres fetes expressament per a esta celebració. Finalment, s’oferirà una copa als assistents per a celebrar el 25 aniversari.

En este número extraordinari de la Revista d’Estudis Fallers els membres de l’ADEF aporten, des de la seua pròpia trajectòria fallera, les seues reflexions personals sobre temes com ara el cadafal faller, les falles infantils, la relació artista-comissió, el turisme, l’espai públic, la sociabilitat, la sostenibilitat ambiental, l’organització de la festa, la promoció de les Falles, el patrimoni cultural, les demarcacions i el territori, la informació fallera, el programa d’actes, la fallera major o l’economia i el negoci.

 

A més, este número extraordinari inclou la participació de firmes convidades de persones que des de diverses instàncies han compartit els projectes de l’ADEF al llarg d’estos anys. És el cas d’Antonio Ariño, vicerector de Cultura de la Universitat de València i fundador de l’ADEF; Sento Bayarri, editor de Publicaciones Bayarri; Joan Seguí, exdirector del Museu Valencià d’Etnologia, i Félix Crespo, exregidor de Festes de l’Ajuntament de València.

Els escrits s’acompanyen també de les creacions personals d’amics artistes fallers i visuals que han volgut afegir-se aportant algunes obres fetes a posta per a expressar com millor saben la seua opinió i compartir esta celebració. Es tracta de Miguel Arraiz, Vicente Francisco Lorenzo, Óscar Villada, Miguel H., Carlos Corredera, Joan Blanch, Martín Forés, José Francisco Carsí, Marina Puche, Xema Martínez, Begoña Perona, Ana Eslava, Rebeca Tomillo, Alba Colorus, Vicente Lorenzo, Iván Tortajada, Ceballos i Sanabria, Alberto Silla, Toño Savall, Eduard Rambla, Óscar Mora o Manolo Zambrano, les obres dels quals es podran contemplar en una exposició que estarà oberta fins al 3 de juliol al mateix Palau de Pineda. Els seus treballs, a més d’iŀlustrar les reflexions, també s’han editat en una carpeta que servirà per a guardar un record de valor del compromís de l’ADEF amb el sector artístic.

Adef