Els dies 14 i 15 de desembre, les converses Les Falles, a la Nau, tractaran la representació de la festa fallera en el disseny,

la publicitat, les xarxes o els mitjans de comunicació

Les converses Les Falles, a La Nau, organitzades pel Fòrum de Debats de la Universitat de València i l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), proposen enguany reflexionar sobre la imatge pública de les Falles, una festa amb una gran pluralitat d’aspectes, com ara la sociabilitat festiva, la construcció del monument, les expressions artístiques i autorials, el vessant social o el calendari festiu. Esta complexitat dificulta la representació d’una festa tan diversa que moltes voltes resulta impossible de representar en tota la seua extensió.

Davall el títol genèric , l’onzena edició d’estes jornades es faran els dies 14 i 15 de desembre de 2015, a les 19.30 hores, a l’edifici històric de la Universitat de València, i es podran seguir per Twitter amb l’etiqueta #FallesNau.

En la primera sessió, “Impressions immediates. Disseny, publicitat i xarxes socials” reflexionarem al voltant de la imatge que dóna la festa de si mateixa, tant de manera general (quina és la imatge de la festa) com particular (quina és la imatge de si mateixes que construïxen les comissions falleres quan les xarxes socials donen la major capacitat de projecció i de control de la pròpia imatge que s’ha conegut mai). Comptarem per a això amb representants dels sector implicats, tant dissenyadors i creatius publicitaris com gestors de continguts de comissions falleres. Moderats pel periodista Juan Manuel Játiva, hi prendran part Xavi Calvo, dissenyador gràfic de l’estudi Menta; Olga García Salguero, responsable de les xarxes socials de la Falla de la Plaça del Pilar; Enrique Pernía, president de l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana, i Laura Llopis, de l’empresa Publips. En la fila zero comptarem amb la participació d’Ibán Ramón, dissenyador gràfic; Xavi Serra, creador de malaltdefalles.com; Miguel Arraiz, arquitecte; Virginia Lorente, arquitecta i dissenyadora creadora de @typical valencia; Alberto Gay, responsable de les xarxes socials de la Falla Ripalda-Beneficència, i Alejandro Lagarda, guia turístic.

En la segona sessió, “El repte de contar la festa. Falles i mitjans de comunicació”, reflexionarem sobre la representació de les Falles que fan els mitjans de comunicació i sobre les seues implicacions comunicatives, imaginàries i ideològiques. És a dir, com els mitjans de comunicació creen i retroalimenten l’imaginari social al voltant de la festa. Comptarem amb la presència de periodistes i representants de mitjans de comunicació, tant dels històrics com dels provinents de nous mitjans emergents i de nous canals de comunicació. Moderats pel periodista Fernando Morales, hi participaran Ángeles Hernández, periodista; Quique Collado, periodista; Vicent Molins, periodista i responsable de l´agència de comunicació Abasedebē, i Alfons Llorenç, periodista i escriptor. A més, en la fila zero, comptarem amb les aportacions de Joan Castelló, periodista de l’Agència Efe; Marcos Soriano, periodista; Lola Soriano, periodista de Las Provincias; Julio Tormo, periodista, i Juan Meneses, director de Don Falleret.

Full Converses 2015_1

Esta onzena edició de les converses Les Falles, a la Nau compten amb la col·laboració de diverses institucions i entitats: la Junta Central Fallera, el Gremi Artesà d’Artistes Fallers, la Universitat Politècnica de València, el Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, la Interagrupació de Falles de València, la Federació de Falles de 1A, la Federació de Falles en Especial Ingeni i Gràcia i el grup de Falles Innovadores i Experimentals.

Comunicación ADEF