Adriana Pérez i Ramírez, i Olivia Cabezón i Cuenca van ser exaltades aquest diumenge com a Falleres Majors de Xàtiva per a l’exercici 2016, i ho van fer acompanyades per amics, familiars, les Falles de Xàtiva i algunes Falleres Majors d’altres ciutats. Junt amb elles estaran les seues dames d’Honor, Mirella, Alba, Paqui i Rosa; i Laura, Carolina, Marta i Carla.

Va destacar, especialment, la presència de les Falleres Majors de València, Alicia Moreno i Sofía Soler, màximes representants del col·lectiu faller, que vivien el seu primer acte després de ser proclamades. També assistiren, per primera vegada, les Reines de les Festes de Castelló, càrrec que en aquest 2016 ostenten Carolina Tárrega i Lola Marco. Des d’Alacant, la representació va córrer a càrrec de Yaiza Heras i Paula Vázquez, dames d’Honor de les Bellees del Foc d’Alacant. A més a més, també van estar presents les Juntes Locals d’Alzira, Gandia, Carcaixent, Dènia i les Festeres de Gràcia de Canals.

DSC_0415_1
En quant a reconeixements, el socarrat d’Honor anà a parar a José Luis Díaz i Villaescusa, faller de Verge del Carme, mentre que l’Insignia d’Or fou atorgada a Juan Ramón Alcocer Pla, de la Falla Plaça Espanyoleto. D’altra banda, la Falla Mercat també va rebre una placa commemorativa pel seu 50é aniversari. La mantenidora de l’acte va ser Claudia Villodre, Fallera Major Infantil de Valencia 2014, i les presentadores foren Mavi Cardos i Ana Alcocer, Falleres Majors de Xàtiva del mateix any.
Va ser també la primera presentació per al president de la Junta Local Fallera, Jesús González i Sarión, així com per a l’alcalde de Xàtiva i president nat de la JLF Roger Cerdà i Boluda.

DSC_0706_1
L’apropòsit que va precedir a la proclamació va ser dut a terme per la falla Cid Plaça de la Trinitat, i després de la mateixa es celebrà un Vi d’Honor al Saló Lluna Events de Xàtiva.

José Luis Lagardera

Premsa JLF Xàtiva