El Alcalde de Turís, Eugenio Fortaña, i la Regidoria de Benestar Social i Dona, Núria Montero, han rebut al saló de plens de l’ajuntament als màxims representants de les cinc comissions falleres del poble per tal de fer-los partícips i demanar la seua col·laboració en la campanya contra la violència de gènere que es va a dur a terme durant les falles i que du per lema: “De camí a casa vull ser lliure, no va lenta”.

A cada comissió se li han entregat gots amb el lema imprés que s’utilitzaran estos dies mentre que als representants dels locals de restauració, que també van ser rebuts per les autoritats, se’ls entregà de tovallons de paper per a estos dies de festa amb el mateix lema.

Núria Montero explica que “l’Ajuntament de Turís està compromés amb la igualtat entre homes i dones, per això, a més d’elaborar el Pla Municipal d’lgualtat, la Regidoria de la Dona i Benestar Social ha dut a terme durant estos anys nombrosos programes de prevenció per sensibilitzar la població i per superar les desigualtats per raó de sexe”.

L’alcalde, Eugenio Fortaña abunda en el tema i afirma que “la legislació, els plans, ens donen la direcció per on hem de continuar treballant, per això l’Ajuntament també s’ha adherit al Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere. La realitat ens recorda amb molta freqüència que la desigualtat entre dones i homes no és real, malgrat totes les millores que hem aconseguit”.

Amb esta campanya “l’Ajuntament proposa a falles i locals de restauració treballar per unes relacions en igualtat entre dones i homes i que tota la població puga fer una reflexió i prenga consciència que la igualtat i l’eradicació de la violència no s’aconseguira si no ens impliquem totes les persones”.

Finalment també es va donar a falleres majors i presidents les motxilles de la Diputació de València per a promocionar unes falles sostenibles.