10 falles de l’Horta opten a algun dels Premis de Lletres Falleres

La Festa es celebra aquest divendres a Tavernes de la Valldigna

 

Tavernes de la Valldigna acull aquest divendres 5 d’abril a les 19:30 de la vesprada la Festa de les Lletres Falleres en la que donarà a conèixer els guanyadors de la VIII edició dels seus Premis, als que aquest any s’han presentat 573 treballs de més de 20 localitats diferents del territori valencià.

A la comarca de l’Horta són un total de 10 les comissions que opten a algun dels premis de Lletres Falleres. La Falla Reis Catòlics de Silla optarà als premis Mocador (millor assaig) i Mestre Ortifus (a la coherència del llibret), mateix premi aquest últim al que opta la falla Barri Sant Gregori de Torrent. D’altra banda, la falla El Jardí d’Albal competirà al Premi Murta al millor microrrelat.

A València són set les comissions falleres que busquen algun dels premis. La falla  Plaça de Jesús està nominada als premis Soler i Godes (millor article a un llibret de falla) i Mocador, mentre que la falla Av. Burjassot-Joaquim Ballester i Reus es disputarà el premi Malva al millor poema satíric. Al premi Climent Mata al millor disseny i maquetació competiran les falles San Vicente de Paul – Diputada Clara Campoamor i Castielfabib-Marqués de Sant Joan, mentre que la comissió Lepanto opta al premi Ortifus a la millor portada. Per últim la falla Plaça de la Reina, Pau i Sant Vicent, “Tio Pep” aspira al premi COMFET (millor contingut infantil) mentre que la falla Sant Vicent-Empar Iturbi buscarà el premi Murta que atorga la Junta Local Fallera d’Alzira.