Falles i Setmana Santa Marinera

La mostra compta amb esbossos de falles plantades al Marítim amb escenes relacionades amb la Setmana Santa Marinera.

EL MUSEU DE LA SETMANA SANTA MARINERA ACOLLIRÀ L’EXPOSICIÓ ‘FALLES I SETMANA SANTA MARINERA, UN CAMÍ EN COMÚ’.

 

Imatge d’una de les obres que s’exposaran.

Els vincles entre les Falles i la Setmana Santa Marinera protagonitzaran l’exposició que a partir de dijous que ve, dia 13 (a partir de les 20 hores), podran disfrutar tots els veïns i veïnes de la ciutat, així com les persones que arriben per visitar-la, al Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín. ‘Falles i Setmana Santa Marinera, un camí comú’ és una mostra organitzada per eixe museu i coordinada per l’Agrupació de Falles del Marítim i la Junta Major de la Setmana Santa Marinera i està comissariada per l’historiador i documentalista Javier Mozas, membre de l’Associació d’Estudis Fallers, i per Pep Martorell, president de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera i estudiós de la festa gran dels Poblats Marítims.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha fet una crida per “disfrutar de les sinergies de dos festes tan importants per a la nostra ciutat i, sobretot, per als barris de la façana marítima de València” i ha explicat que en l’exposició s’inclou un recorregut històric que permetrà contemplar diversos dels esbossos dels monuments fallers plantats en el Marítim, amb escenes relacionades amb la Setmana Santa Marinera, mostrant així d’una forma visual “les diverses coincidències que expliquen l’evolució conjunta que han tingut les dos festes en la societat del Marítim”.

Amb esta nova activitat, el Museu de la Setmana Santa Marinera, pertanyent a la Regidoria de Cultura Festiva, ha comptat amb el treball conjunt de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera i l’Agrupació de Falles del Marítim, en un exemple d’organització d’esdeveniments de manera conjunta entre les dos festes més importants de la ciutat. L’objectiu d’esta exposició és segons Fuset “obrir una nova línia de treball per la qual el Museu de la Setmana Santa Marinera done visibilitat, des de la perspectiva de la festa gran del Marítim i en estreta col·laboració amb la Junta Major, a altres celebracions i elements del patrimoni cultural propi dels Poblats Marítims”.