Arranca Tirant de Lletra més digital que mai

Arranca una nova edició de “Tirant de Lletra” i ja són 20, però en aquest 2020 i donades les circumstància imposades per la pandèmia de la covid19 i les restriccions sanitàries imposen una nova formula que manté el mateix esperit que la comissió de la Falla Na Jordana manté des de fa dues dècades.

La lectura col·lectiva del cèlebre llibre de Joanot Martorell “Tirant lo Blanc” amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, es converteix en Na Jordana en un espectacle cultural de primer nivell, multifacético, popular que en aquesta edició es converteix més digital que mai. Un acurat programa d’activitats en carrer i online, inclosa la lectura col·lectiva, donen a aquesta edició un àmbit possiblement més ampli gràcies a les noves tecnologies.

El cartell d’aquesta edició ve a càrrec del polifacètic dissenyador Javier Valiente (Falles Revolution), sent Martín Fores l’encarregat del cartell de “Tirant de Xirimita i Tabal”.
L’obertura d’aquesta XX edició se celebrarà aquest dissabte 3 d’octubre a les 7 de la vesprada, en el vestíbul del Teatre Principal, amb restricció d’aforament i podrà ser seguida en directe a través de la seua web i xarxes socials.

Presentació Tirant de Lletra 2020 Foto: Na Jordana

En aquest acte d’inici participarà Consuelo LLobell, Fallera Major de València, Joan Ribó, Alcalde de València, Sandra Gómez, Vice Alcaldessa, els regidors Carlos Galiana, Cultura Festiva i Santiago Ballester, pel Partit Popular. L’encarregat del pregó serà l’actor Carles Alberola.

A les 22h, serà el moment de la pirotècnia en la plaça de Portal Nou, lloc on es planta la seua falla, quan se celebre “Tirant de LLuminària”, un castell de focs artificials a l’estil tradicional, a càrrec de la pirotècnia Zarzoso d’Altura.

Tirant de Xirimita i Tabal Foto: Arxiu

Aquest diumenge 4 de setembre arriba un altre dels actes de carrer com és “Tirant de Xirimita i Tabal” que en aquest any se celebrarà en el Centre de Cultura Contemporània del Carmen.

Ací pots conéixer més la resta d’activitats i pots realitzar la inscripció prèvia, per a la lectura col·lectiva online:

Cartel XX Tirant de Lletra