La Fallera Major de València ha prexidit este divendres l’acte de presentació de la competició, amb les màximes representants dels diferents municipis participants

05/11/2022 La localitat valenciana de Sollana acull enguany la sisena edició del campionat de pilota valenciana ‘Fallers de Vaqueta’, que compta amb la participació d’una vintena d’equips de diferents municipis. La competició està organitzada per l’Ajuntament de Sollana i per Junta Central Fallera, mitjançant les seues delegacions de Juntes Locals i d’Esports, i compta amb la col·laboració de la Fundació José Luis López i de la Federació de Pilota Valenciana de la Comunitat Valenciana.

La Fallera Major de València, Laura Mengó, ha presidit l’acte de presentació del torneig este divendres 4 de novembre, al Centre Cultural de Sollana. També han assistit les falleres majors dels diferents municipis que participen en el torneig i representants de les tres comissions falleres de la localitat amfitriona. Totes elles van presenciar el sorteig de partides i el lliurament de camisetes als equips participants.

La competició es juga en les modalitats de galotxa (adulta) i raspall (masculí, femení i infantil). Les fases prèvies arrancaran el dissabte 5 de novembre a Oliva i Sollana i les finals se celebraran una setmana després, el dissabte 12, en esta última localitat.

Eixe mateix dia, a les 10.00 hores, tindrà lloc una recepció a l’Ajuntament de Sollana de tots els representants de les comissions i juntes locals participants, seguida d’un recorregut pels carrers del poble. A les 12.00 hores el trinquet acollirà la final de la modalitat de galotxa, a les 13.00 hores serà el lliurament de trofeus i una hora després tindrà lloc un dinar de germanor per a tots els participants.

Manuel Jorge, Delegado de Juntas Locales de Junta Central Fallera

El delegat de Juntes Locals de Junta Central Fallera, Manuel Jorge, ha destacat la participació d’equips masculins, femenins i infantils en la sisena edició d’este torneig que fomenta precisament la germanor entre les diferents juntes locals del territori valencià, i que enguany, a més, s’afronta “amb molta il·lusió”, ja sense restriccions sanitàries.

Fotos: Armando Romero / JCF