Les falles La Nova d’Orriols i Gravador Esteve-Cirilo Amorós reben els banderins acreditatius en l’Exposició del Ninot instal·lada en el Museu de les Ciències
La Ciutat de les Arts i les Ciències ha reconegut al ninot dedicat a Hipatia, de la Falla Gravador Esteve-Cirilo Amorós, amb el ‘Premi Divulgació’ mentre que el ‘Premi Sostenibilitat’ ha sigut per a una escena infantil de la Falla La Nova d’Orriols que recrea a tres xiquets en el planeta Terra Nova.
Es tracta de la tercera edició d’estos guardons amb els quals la Ciutat de les Arts i les Ciències vol premiar les obres més destacades de l’Exposició del Ninot pel seu valor artístic i el seu missatge a favor de la difusió de la ciència i la conservació de la naturalesa. Des de 2016, el Museu de les Ciències acull amb gran èxit de públic i organització l’Exposició del Ninot composta per més de 700 figures seleccionades per les diferents comissions falleres.
El director adjunt de Promoció i Relacions Institucionals, Julio Monreal, ha entregat les banderoles acreditatives a representants de les comissions falleres de la Falla La Nova d’Orriols i de la Falla Gravador Esteve-Cirilo Amorós. El premi inclou també entrades gratuïtes per a visitar el Museu de les Ciències.
La Falla La Nova d’Orriols, que té com a lema enguany ‘Terra Nova’, és obra de l’artista Mario Pérez i planteja un futur en el qual, a causa dels problemes generats per l’ésser humà sobre el medi ambient, els habitants del planeta Terra han hagut d’emigrar buscant altres planetes per a viure. La Ciutat de les Arts i les Ciències ha premiat esta figura “en compartir el missatge de l’escena i els valors dels ODS per a la conservació del planeta des de la necessitat de ser sostenible”.
Per part seua, la Falla Gravador Esteve-Cirilo Amorós, que presenta enguany el monument ‘D’esta pols, este fang’, obra de l’artista Paco Giner, ha sigut premiada per la figura que representa a una de les primeres científiques de l’Antiguitat, Hipatia, en una escena que destaca la seua aportació al coneixement de les matemàtiques i astronomia.
Es tracta d’un reconeixement a la dona científica ‘que contribuix a la divulgació de la ciència i reivindica el paper femení en el seu desenvolupament al llarg de la història, un dels objectius de la Ciutat de les Arts i les Ciències’.