11/11/2023 Redacción. La comisión de la Falla Conde Salvatierra-Cirilo Amorós-Mercado Colón nos presentaba el boceto de la falla infantil obra del artista Borja Lorente. Lorente debuta con la comisión en la sección especial con el objetivo de poder mejorar los resultados en premios de sus predecesores.

Así explica el artista este proyecto: “El lema “Arrels”, fa un símil amb les arrels de la naturalesa, que són l’origen i el suport de tota la vegetació que ens envolta. D’eixa idea naix la falla.

Des del principi dels temps l’humà de l’una o l’altra forma li ha donat nom a qualsevol cosa, unes paraules han desaparegut i altres amb el pas del temps s’han conservat o han evolucionat. La majoria de la gent mai ens preguntem com i per què li diem a les coses així. I és ací on la “etimologia” fa acte de presència per a estudiar l’origen de les paraules aprofundint en les seues arrels més pures.

I ara si, a primera vista, veiem en la nostra falla tres figures presidint-la. L’home tombat és la personificació de “Etimo”, Etimo és la paraula o l’arrel de la qual procedeix una paraula, i li acompanya “Lògia”, que és l’estudi o la ciència. Al costat d’ells, majestuosa, trobem a Atenea, la deessa grega de la saviesa. El quadre el tanquen diferent personatge, que simbolitzen paraules d’ús quotidià i aprofundim a l’origen personificades en simpàtics personatges. Pintura, càlcul, justícia, orient, occident, salari, fins i tot falla.

Una falla infantil per a xiquets i adults que des d’un punt de vista simpàtic farà que qualsevol persona que acudisca a veure-la puga tornar a casa sabent més coses i perquè no acompanyats d’un somriure.”

El diseño de la falla infantil corre a cargo de Isa Falcó.

De la Falla adulta que conocíamos el proyecto durante la presentación de bocetos de la Federación de Fallas de 1ªA destacar el cuarto año de Devis Creaciones con diseño de Diego Iglesias.

 Fotos: La Comisión