La jornada de convivència amb les candidates a Fallera Major de Xàtiva es realitzarà, finalment, aquest diumenge 26 de juliol a la ciutat veïna d’Alzira. A continuació es tornarà a Xàtiva per tal de dinar i acabar amb les activitats previstes.

Durant el matí, les candidates visitaran junt amb les Falleres Majors de Xàtiva i la Junta Local Fallera, així com les Juntes Locals i les Falleres Majors d’Alzira i Carcaixent, l’Ajuntament, els Museus Fallers i el Museu Municipal d’Alzira (Muma). A continuació es tornarà cap a Xàtiva per tal de dinar i acudir, posteriorment, al Museu Faller de la ciutat per tal de realitzar allí, com marquen les bases, el Parlament d’una hipotètica Crida del que les candidates ja hauran disposat amb anterioritat per tal de poder preparar-lo.

El jurat estarà format per tres membres de la Junta Local Fallera de Xàtiva, -que no podran ser de cap de les comissions de les candidates-, i per altres tres membres aliens a ella.

El pròxim dilluns 27 de juliol, a les 13:00 hores, es produirà la cridada telefònica per part de l’Alcalde de la ciutat, Roger Cerdà,  anunciant així el nom de les Falleres Majors de Xàtiva per a l’exercici 2016, i que es podrà seguir a través de les emissores de ràdio locals.

La presentació pública, no obstant, s’aplaçarà fins al 4 de setembre amb la intenció de no restar protagonisme a la Reina de la Fira, i que d’aquesta manera cada personalitat tinga la importància merescuda.

Premsa JLF de Xàtiva.