SETMANA FALLERA 2016
Del 31 de març al 3 d’abril

DIJOUS, 31 DE MARÇ
Durant tota la vesprada, parcs infantils en totes les demarcacions per als xiquets.
A les 22:00h, sopar de la plantà amb l’assistència dels representants dels mitjans de comunicació. Als cinc casals sopars de germanor que en Corts Valencianes i Placeta del Marqués consisteixen en “jaranga” (creïlla i ceba fregides per a combinar amb el que més agrade).
A les 00:00h, a l’Ajuntament de Turís es cantaran les primeres albaes i a continuació  es farà un recorregut per tots els casals per oferir estos cants a les falleres majors de les comissions, amb l’ordre següent: Plaça del Mercat, L’Antiga Fontanella, Els Barris i Placeta del Marqués. Esta nit als casals ja es poden tastar els primers bunyols acompanyats de vi dolç Cañamar.

DIVENDRES,  1 D’ABRIL
A les 8:00h, despertà en algunes demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.
A les 12:00h cercaviles pels carrers del nostre poble.
A les 18:00h, cercaviles pels carrers del nostre poble amb especial atenció als infantils de les comissions, que aniran tots disfressats.
A les 23:30h XXVII Parada Mora a càrrec de la falla Placeta del Marqués pels carrers Metge Soler, Plaça de la Constitució i Beato Don Fernando fins el casal.
A les 00:00h la falla Els Barris celebra el seu correfoc pels carrers Mestre Sala i Avda. Blasco Ibáñez.
A les 00:30h les comissions de Plaça del Mercat i L’Antiga Fontanella celebren ball de disfresses als seus casals.

DISSABTE,  2 D’ABRIL
A les 8:00h despertà en totes les demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.
A les 12:00h cercaviles pels carrers del nostre poble.
A les 13:00h I Entrada de Bandes Falla Els Barris per l’Avda. Blasco Ibáñez fins el monument faller on totes interpretaran conjuntament el pasdoble de la falla.
A les 14:00h tindrà lloc la mascletà de la falla Placeta del Marqués a càrrec de Pirotecnia Turís junt l’institut de secundaria.
A les 14:30h dispar d’una mascletà a càrrec de Pirotecnia Turís per a la falla Els Barris al tram final de l’Avda. Blasco Ibáñez.
A les 19:00h, ofrena de flors a la Mare de Déu del Dolors Gloriosos, patrona de Turís, amb la participació de diferents juntes locals d’altres poblacions i les seues respectives falleres majors, comissions convidades de tota la provincia així com la nostra Regina de les Festes Populars i Patronals, Paula Esteve Almonacil i la seua cort.
A continuació, les falleres majors de les nostres comissions oferiran els seus rams a nostra patrona a l’interior del temple parroquial de la Nativitat de la Nostra Senyora. Esta celebració serà de caràcter obert i podrà assistir tot el món.
A partir de les 23:30h, verbenes a totes les demarcacions i degustació de bunyols i vi dolç de Canyamar.
A la 1:00h de la matinada, gran nit del foc a càrrec de la Pirotecnia Turís per a la falla Els Barris junt al centre de salut.

DIUMENGE, 3 D’ABRIL
A les 8:00h despertà en algunes demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.
A les 12:00h cercaviles per recollir a les falleres majors.
A les 12:30h tindrà lloc la celebració de la misa en honor a Sant Josep, amb l’assistència de les cinc comissions falleres del nostre poble.
A les 14:00h Pirotecnia Turís dispararà una mascletà per a la falla Els Barris al tram final de l’Avda. Blasco Ibáñez.

A les 14:30h Pirotecnia Turís dispararà una mascletà per a la falla L’Antiga Fontanella a la seua demarcació.
A les 19:00h pasacarrers de totes les comisions. La falla Plaça del Mercat oferirà la tercera Cavalcada del Foc pel carrer Metge Soler que finalitzarà amb el dispar d’una minimascletà a la Plaça Vicent Ribes a càrrec de Ricardo Caballer, S.A. i la cremà de la falleta infantil.
A partir de les 20:30h, les comissions falleres aniran cremant les seues falletes infantils.
Cremà de les falles
00:00h Cremà del monument de la Falla Plaça del Mercat.
00:30h Cremà del monument de la Falla L’Antiga Fontanella.
01:00h Cremà del monument de la Falla Els Barris.
01:30h Cremà del monument de la Falla Placeta del Marqués.
02:00h Comissions i Junta Local Fallera comencen a preparar les falles de 2017.

Nota: qualsevol canvi que es puga produir al programa de festejos s’avisarà oportunament. Tots els horaris els poden consultar en juntalocalturis.wordpress.com. i a la pàgina web municipal.

Ajuntament de Turís