En el cercle comprés entre les grans vies i el marge dret de l’antic llit del riu Túria

Arriba la setmana gran de les festes de Falles 2017 i, amb això, tot el contingent de mobilitat que l’Ajuntament coordina per a garantir i fer compatible la seguretat de la ciutadania amb el bon desenvolupament dels actes festius.

Com en anys anteriors, el centre de la ciutat quedarà tancat al pas de vehicles privats, i per a moure’s per estes zones es podrà fer ús del transport públic. L’Ajuntament recomana, a més, atesa l’alta concentració de persones que es registra als carrers, optar per anar amb bicicleta o a peu per a moure’s amb més facilitat.

Les disposicions de trànsit de vehicles començaran a les 15:00 hores del dijous 16. A partir d’eixe moment, quedarà prohibida totalment la circulació en tota la zona interior del perímetre format pel marge dret de l’antic llit del riu Túria (entre el pont de les Glòries Valencianes i la plaça d’Amèrica) i les grans vies, incloent-hi la plaça d’Espanya i els passos inferiors del passeig de la Petxina. Estan lliures d’esta restricció autobusos urbans, taxis, vehicles de servici públic, vehicles oficials autoritzats i vehicles d’emergències.

Tal com es recorda des del Centre de Gestió de Trànsit, “les Falles són la festa gran de València, i tant els monuments que es planten als carrers com els diversos actes i convocatòries que van tenint lloc durant els dies festius suposen l’alteració de l’ocupació de la via pública i una alta incidència en la circulació”.

El dispositiu especial de Falles preveu també que, quan les necessitats de mobilitat ho aconsellen, es puga restringir el trànsit a l’interior de l’anell delimitat per les avingudes de Pérez Galdós, Giorgeta i Peris i Valero, així com el pas inferior de Pius XII.

ÀREES RECOMANADES PER A L’ESTACIONAMENT

També des del Centre de Gestió de Trànsit es recomana una sèrie d’estacionaments fora dels perímetres restringits al trànsit i prop dels accessos principals a la ciutat i de les parades, tant d’EMT com de metro, per a les persones que opten per acudir a València amb cotxe. També s’indiquen a continuació els aparcaments de concessió municipal, per al cas que estes zones recomanades estiguen completament ocupades.

Si s’accedix des de la carretera de Castelló o Barcelona, V-21, es recomana deixar el vehicle a la zona del campus dels Tarongers i la Universitat Politècnica, així com a l’avinguda d’Aragó. Així mateix, hi ha l’opció d’estacionar a Martí Grajales – Mercat del Cabanyal (pròxim a l’estació del Cabanyal), al de J. J. Dòmine (plaça de l’Armada Espanyola – avinguda del Port) o al de Viñes (a Eugènia Viñes amb el passeig de Neptú), per a continuar amb metro o EMT des del bulevard de Serradora. Altres aparcaments són el de Primat Reig – avinguda de Catalunya, Xile – avinguda d’Aragó o Severo Ochoa vora els Jardins de Vivers.

Si l’accés es realitza des de la V-31, Alacant i pista de Silla, es recomana deixar el vehicle en l’entorn de l’avinguda dels Germans Maristes i Antonio Ferrandis, així com a l’aparcament de l’avinguda del Doctor Waksman (pròxim a la plaça de Manuel Sanchis Guarner i Russafa).

Des de l’A-3, la zona habilitada és la de Tres Forques, Tres Creus i Campos Crespo, amb aparcament disponible a l’Hospital General, situat a l’avinguda de les Tres Creus. I des de la CV-35 (pista d’Ademús), és recomanable estacionar a la zona entre l’avinguda del Mestre Rodrigo, l’avinguda de Burjassot i els carrers de Menéndez Pidal i de Tirso de Molina. En esta zona hi ha els aparcaments de Godelleta – Pius XII i Parc de Capçalera, a Pío Baroja.

En tot cas, la recomanació és evitar el centre de la ciutat i no oblidar que està completament prohibit estacionar damunt de les voreres infringint la normativa de circulació.

https://www.youtube.com/watch?v=UaC7uUqE9Sc

https://youtu.be/NGoOI6LnV4Y

Premsa Ajuntament de València

0314 Estacionament Falles A-3 0314 Estacionament Falles CV35 0314 Estacionament Falles V-21 0314 Estacionament Falles V-31