Les cadires arreplegades formaran part de la falla i després s’empraran com a material combustible.

Els artistes de la falla municipal d’enguany volen recuperar l’esperit de l’estoreta velleta i, tal com varen anunciar durant la visita de l’alcalde i de diversos membres de la corporació municipal als tallers de la Ciutat de l’Artista Faller, han fet una crida a tota la ciutadania perquè qui vulga puga col·laborar portant a la falla municipal durant tota la jornada de demà, dia 15, les seues cadires de fusta.

 

“Amb motiu de la plantà de la falla gran municipal es pretén recuperar un esperit que fa partícips a tots els veïns i veïnes que vulguen col·laborar aportant les seues cadires de fusta”, ha destacat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Les cadires formaran part, en primera instància, de la passarel·la de 20 metres que, en el mateix remat de la falla, acollirà la cavalcada de les traves, una desfilada plena de sàtira amb ninots que recrearan els obstacles diversos que afecten a col·lectius importants de la ciutat, com ara les bandes de música, o a projectes que permetrien un impuls econòmic, com ara el Corredor Mediterrani. Tots estos ninots són obra dels artistes Manolo Martín, Manolo Algarra, Julio Monterrubio i Marisa Falcó i Paco Pellicer, de Fet d’Encàrrec.

Finalment, durant la nit de la Cremà, les cadires serviran de combustible per convertir la falla en cendres. Per este motiu, les cadires hauran de ser de fusta i combustibles i podran estar decorades o identificades.

Premssa Ajuntament de València

Foto: Roberto Roca by Don Falleret