L’equip, format per fallers de diferents comissions després d’un procés de proves, actuarà per primera vegada el pròxim 19 de maig

La Companyia de Teatre Estable Faller calfa motors per a l’estrena de l’obra ‘Cinc hores amb Amancio’, a les 22 hores del pròxim 19 de maig, al Teatre Romà de Sagunt. La peça còmica serà l’encarrega d’obrir un cap de setmana ple de cultura, en la
Mostra de Teatre Amateur de Juntes Locals de Junta Central Fallera (JCF) i serà la primera vegada que la companyia xafe l’escenari. Al capdavant de la direcció està el reputat Gaspar Zamora, qui ha destacat “la importància d’esta aposta pel teatre que està fent Junta Central Fallera creant una plataforma per als que estimem esta feina”. “Es pretén fer perdurar la companyia exercici rere exercici i per la qual passaran nous actors cada any, ja que permetrà visibilitzar el talent i la lluita que hi ha a les falles i contribuir al fet que mai acabe”.

L’elenc, que treballa en l’obra d’Antonio Garcia-Catalá des de fa un parell de mesos, una volta elegit en un procés de proves entre actors i actrius del món faller,està constituït Juan Sierra,Sandra Minguez, Ángeles Hernández, Ana Belén Sastriques, Amparo Martín-Villalba, Pepa Gómez y Quique González. La resta de l’equip el formen Maria Zamora, com ajundant de direcció, Amparo Arenas i Lola Soler, com regidores, Pedro López y Paco Rodríguez, a la part tècnica, i al davant del disseny, Dani Martínez (danimartinezdesing). Zamora afirma sentir-se “molt orgullos d’encetar este bonic projecte i comptar amb la gent que va confiar i creure en ell per a obrir pas en un nou temps del teatre faller”.

Es tracta d’una comèdia “que enganxarà al públic des del primer moment, sense cap dubte”, ha comentat el director i ha afegit que “no sols per la història, sinó pell bon treball i capacitat actoral de l’equip que ha tret el millor dels personatges”. “Per a l’equip és una oportunitat molt il·lusionant poder actuar en un escenari com el del Teatre Romà i s’afanyen en els assajos per a donar el millor d’ells mateixos en esta obra que, esperem, es puga representar en molts més espais i moments”, ha assegurat Zamora, qui ha recalcat que “açò no ha fet més que
començar!”.

A esta estrena es suma la participació de la Companyía Estable en la programació de Microteatre València (Carrer Cadis, 59). Tots els dimecres de maig i juny de 19 a 21 hores es podrá gaudir de les obres “Sorpasso”, “#100ments perduts” i “L’Ascensor”.

Redacció

Fotos: Junta Central Fallera

Mostra (1) Mostra (2)