Pretenen desenvolupar el talent dels autors vinculats a les Falles i estimular la creació de repertori teatral valencià

Després de l’èxit de les dos anteriors edicions, la Societat General d’Autors i
Editors (SGAE) i Junta Central Fallera de València (JCF), a través de la
seua Delegació de Cultura, han engegat una nova convocatòria de classes
magistrals de teatre.

Les sessions formatives es desenvoluparan de manera simultània, el dissabte 15 de desembre, en diferents espais de la seu de JCF, en horari de 10 a 14 h, i seran a càrrec de tres professionals de prestigi de l’escena valenciana: Jaume Policarpo, Amparo Oltra i Jerónimo Cornelles. Per la seua banda, Policarpo impartirà una classe centrada en la “Direcció Teatral”; Oltra es dirigirà als més menuts amb una sessió d’“Interpretació Infantil”; mentre que Cornelles formarà en “Interpretació d’Adults”.

En total disfrutaran d’estes classes més de 50 persones, entre directors, actors i actors infantils. “La iniciativa suposa un complement molt important a l’univers del Teatre Faller que entre tots hem conformat. Considere que és molt important formar-se en aquesta disciplina que ens apassiona als fallers”, ressalta la vicepresidenta de Cultura de Junta Central Fallera, Inmaculada Guerrero.

A més, Guerrero “agraeix a la SGAE la seua implicació en les classes magistrals” que són per a ella un pas endavant dins del món del Teatre Faller en el qual tantes persones estan implicades. Per la seua part, el director de la SGAE en la Comunitat Valenciana, Álvaro
Oltra, assegura que amb aquesta iniciativa persegueixen “estimular la creació de nou repertori teatral, dotar d’eines i estratègies a autors, directors i actors dramàtics perquè puguen millorar les seues habilitats i afinar el seu talent de la mà de respectats professionals de la nostra escena”. Amb aquestes sessions, des de la Societat General d’Autors volen contribuir a dinamitzar i donar visibilitat “a l’entusiasta treball teatral que es realitza tradicionalment en l’àmbit del món faller”. I enguany, a més, se suma a aquests tallers als més xicotets, “perquè ells són el futur de les nostres arts escèniques i, encara més, de la nostra cultura”, assegura Oltra.

L’activitat s’emmarca dins del conveni de col·laboració subscrit entre ambdues entitats l’any passat en el qual s’expressava la voluntat de dur a terme iniciatives conjuntes dirigides al desenvolupament i promoció de la cultura en l’àmbit de les Falles. D’aquesta manera, a més, la SGAE i la JCF desitgen contribuir a la promoció i protecció del patrimoni cultural valencià.

La jornada de classes magistrals teatrals va especialment dirigida a dramaturgs lligats a les Falles que hagen participat en els certàmens literaris, de micro teatre o d’apropòsits de la JCF.

Redacció