El campionat més important de truc que es juga arreu de les terres valencianes ha segut conquerit pels jugadors de la falla Centre Espanya, Quino Albert i Pepe Fenollosa, guanyadors del torneig local i que han participat en representació de la Junta Local Fallera de Borriana.

28 juntes locals son les que s’han aplegat en la població valenciana de Carlet per disputar el que està considerat com el campionat mundial d’este tradicional joc de baralla tant popular.

Després de superar la fase preliminar, els jugadors borrianencs han disputat els quarts de final contra la Junta Local de Picassent, en semifinals han derrotat a la Junta de Bunyol i han disputat la final contra la Junta Local de Picanya. En una partida carregada de tensió Albert i Fenollosa han aconseguit derrotar a la parella contrària per dos «cames» a zero, proclamant-se així campions i portant a la ciutat de Borriana un trofeu que se li resistia des de l’any 2007.

La Fallera Major de Carlet ha segut l’encarregada d’entregar el guardó a Quino Albert i Pepe Fenollosa, en una cerimònia on també ha estat present la Fallera Major de València, Marina Civera Moreno i que ha estat organitzada per la Delegació de Juntes Locals de la Junta Central Fallera que encapçalen Ferran Martínez i Manuel Jorge. La consecució d’este torneig significa també que el proper any serà la ciutat de Borriana la que acollirà el Marató de Truc Regne de València.

Redacció i fotos Federació de les Falles de Borriana