Divendres pasat, a les 21:00 al casal de la comissió va fer la presentació del llibret explicatiu 2019. Contàrem amb la presència de les nostres Falleres Majors Amparo Vidal i Revert i Daniela Fuentes i Vercher acompanyades dels seus presidents, Ignacio Valencia i Alberto Ordiñana, i de la Fallera Major Infantil de Xàtiva Carmen Pavía i Solves, acompanyada de la seua cort d’honor i acompanyants.

També contàrem amb l’estimada presència del nostre artista faller Pere Baenas i García, al qual dedicaem un especial al lllibre.

La presentació va constar de dues parts perquè el llibret d’enguany consta de dos volums.

El primer volum té com a lema “L’art a les falles” i va ser presentat per la coordinadora del llibret Isabel Marina Sànchez, que ens va parlar de les parts en que està dividit el llibret i la temàtica d’aquest.

Ens va mostrar unes diapositives representatives d’eixes parts com el protocol, els esbossos dels monuments, dels articles fets pels col.laboradors i de les imatges i fotografies que ilustren el llibret.

I el lema del segon volum és “Pere Baenas, 40 anys fent el ninot”. Va ser presentat pel seu coordinador Juan Ramón Alcocer i ens va parlar un poc de la trajectòria de Pere com artista faller, des dels seus inicis fins a l’actualitat.

Va fer referència a la quantitat de monuments fets per ell, tant falles com fogueres d’Alacant i els premis aconseguits, com els seus primers premis a la secció especial de València i altres poblacions, i primers premis de secció especial a Alacant, el que l’ha portat a ser considerat un dels millors artistes fallers de l’actualitat sinó el millor.

Al final d’aquesta part ens va dirigir unes paraules el propi Pere per agrair la tasca realitzada.