L’Ajuntament convoca les ajudes del Pla Resistir als sectors econòmics tradicionals vinculats a les festes

El Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV) publica hui la convocatòria de les ajudes als autònoms i pimes dels sectors productius tradicionals. En total, l’Ajuntament destinarà fins a un màxim de 2.300.000 euros del Pla Resistir a ajudar les xicotetes empreses amb seu a València que es dediquen a activitats econòmiques al voltant de les festes tradicionals valencianes i que s’han vist greument afectades per la covid-19.

Podran concórrer a la convocatòria de l’Ajuntament els artistes fallers i de carrosses, el sector de la indumentària, bandes, insígnies i estendards, floristes, orfebres, pirotècnics i mitjans de comunicació dedicats al món de les falles i, en general, a les festes tradicionals de la ciutat. Igualment podran concórrer a estes ajudes el sector de les barques de promoció turística de la Marina i l’Albufera i les xicotetes empreses que es dediquen al lloguer de bicicletes. Els sol·licitants han de ser autònoms o microempreses de fins a un màxim de 10 treballadors que disposen de local de desenvolupament de l’activitat a la ciutat de València.

Els beneficiaris que complisquen els requisits rebran una quantia fixa de 2.000 euros més 200 euros addicionals per cada treballador donat d’alta en la Seguretat Social a 31 de desembre de 2020.

A partir de demà, els sol·licitants disposen de vint dies naturals per demanar les ajudes i es prega que les sol·licituds es presenten de forma escalonada. Per demanar les ajudes, cal emplenar el formulari d’inscripció ubicat en la pàgina www.valencia.es/apps/resistir2021 i, posteriorment, presentar la sol·licitud per via telemàtica en la seu electrònica de l’Ajuntament. El formulari no estarà disponible fins a l’inici del termini de presentació.

L’alcalde, Joan Ribó, afirma que “l’Ajuntament té molt present els artistes fallers i tots els sectors econòmics vinculats a les falles i dedica tot allò que pot per ajudar-los”. Ribó ha lamentat que “per desgràcia enguany vivim les no-falles perquè la pandèmia no ens permet celebrar les festes” però, tot i això, “volem potenciar el món faller amb estes ajudes del Pla Resistir”.

Per la seua banda, la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, concreta que “amb esta convocatòria esperem ajudar més de 500 professionals, fent costat els sectors econòmics relacionats amb les festes de la nostra ciutat, un sector vital per a València, lligat a les nostres tradicions i a la nostra essència com a ciutat”.

Bernabé ha recordat que “València és la ciutat que més ajudes directes ha donat en tota Espanya perquè el que volem és injectar liquiditat de manera immediata i reactivar l’activitat econòmica local”.

El Pla Resistir és un programa d’ajudes econòmiques als sectors productius afectats per la pandèmia de la covid-19. La ciutat de València disposa de 28.840.194 euros que provenen en un 15% de l’Ajuntament, en un 22’5% de la Diputació i el 62’5% restant, de la Generalitat.

El primer paquet d’ajudes del Pla Resistir ha arribat ja a 4.886 sol·licitants dels sectors productius de l’oci, la restauració, la cultura, l’esport i el turisme de la ciutat, que han rebut 11.777.000 euros.

Ajuntament de València