Es tracta del acte commemoratiu del LXXV aniversari de la Falla La Marina del Port de Sagunt (València)

 

Diumenge passat, 13 de novembre de 2022 va tindre lloc a la Falla La Marina l’acte de celebració del LXXV aniversari.

Un acte molt especial que s’ha estat preparant amb molt de carinyo des de la finalització de l’exercici faller 2021-2022.

Tots els membres de la comissió marinera han estat implicats d’una o d’altra manera en aquest emotiu acte que ahir va comptar amb la presència de tots els representants que han format la història de la Falla La Marina des de 1948.

L’acte va començar a les 11.00 del matí al teatre del col·legi de Begonya on es van reunir Presidents, Falleres Majors, Presidents Infantils i Falleres Majors Infantils que han regnat a la falla des dels seus inicis fins a l’actualitat. Tampoc es van perdre l’acte les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt, acompanyades pels vicepresidents, i l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno Lerga.

Des del principi, l’acte va estar marcat per la il·lusió de celebrar tots aquests anys de trajectòria al món de les falles del Camp de Morvedre, al tractar-se de una de les falles més antigas de la comarca. A més, durant hora i mitja l’espai de celebració va estar carregat d’emocions, sorpreses, llagrimes, somriures, abraços, nervis i retrobaments.

A més, els representants 2023: Eva Mª Cayuela i Medina (Presidenta), María López i Luzón com a Fallera Major, Hugo Pérez i Cabrera com a President Infantil i Julia Palanca i Benito com a Fallera Major Infantil van obsequiar a la falla amb el regal dels nous estendarts. Uns estendarts que llueixen amb l’escut actualitzat de la falla, mostrant el bunyol d’or, les fulles de llorer i brillants otorgats com recompensa des de Junta Central Fallera de València. Un orgull que lluirà la comissió des de ja en les cercaviles i que estrena amb motiu del compliment dels seus 75 anys.

L’acte va finalitzar amb una foto grupal de tots els representants que assistiren a l’acte. Seguidament va haver un àgape acompanyat d’un vi d’honor per a tots els presents.

Per finalitzar, aquesta trobada va servir per a recordar vells com enyorats moments en cadascuna de les persones que han posat el seu pedacet en la consolidació del que coneixem hui dia com la Falla la Marina.

Moltíssimes felicitats en aquest any tan especial! I a per altres 25 anys més! A continuar remant, mariners!