Els nou premis convocats per a l’exercici 2015-16 volen ser un estímul a la producció literària i la creativitat artística en el món de la festa

Els Premis de les Lletres Falleres posen atenció a la candidatura #FallesUNESCO i incorporen a la Junta Local Fallera de Xàtiva

Cinc edicions de foment de la literatura de qualitat i la creativitat als llibrets de Falla i nous horitzons. El nombre de premis s’amplia i la dotació econòmica conjunta se situa al voltant dels 5000 euros.

Enguany la plataforma passa a ser Federació de les Lletres Falleres integrada per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), les comissions La Malva d’Alzira, El Mocador de Sagunt, l’Associació Amics del Mestre Ortifus de València i la plataforma Malalt de Falles. També comptem amb la incorporació de la Junta Local Fallera de Xàtiva.

Amb estos guardons es pretén promoure la creativitat literària i plàstica en els llibrets de falla, i fomentar la literatura en valencià en la festa de les Falles. De esta manera, Lletres Falleres reconeix tant l’esforç de les comissions que editen els llibrets com el d’aquells col·laboradors que participen en estes publicacions amb els seus treballs.

En esta nova convocatòria, les entitats convocants dels premis han fet un esforç més gran encara en un any decisiu per a la festa fallera apostant decididament per la projecció de la mateixa des del Llibret de Falla..

Les principals novetats de Lletres Falleres per a enguany és la incorporació de dos premis amb les següents corresponents convocatòries local i autonòmica. Són el Premi Climent Mata a la millor maquetació i disseny d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana convocat per la Junta Local Fallera de Xàtiva, i els Premis Pepet i Carles Cortina al millor article  la Difusió de la Candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.

Els restants set premis ja van unir les seues forces l’any passat per a presentar una plataforma conjunta. Són els següents:

  • El Premi Soler i Godes, convocat per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta
  • Premi Malva Alzira al millor poema satíric d’un llibret de la Comunitat Valenciana.
  • Premi Mocador al millor assaig sobre Falles i cultura popular publicat en un llibret de la Comunitat Valenciana,. . Convoca Falla el Mocador de Sagunt.
  • Premi Emili Llueca al millor assaig sobre Falles i cultura popular publicat en un llibret de la comarca del Camp de Morvedre. Convoca Falla el Mocador de Sagunt.
  • Premi Mestre Ortifus a la coherència temàtica (entre el contingut del llibret i la crítica de la falla). Convoca Amics del Mestre Ortifus.
  • Premi Mestre Ortifus de portada (que relacione contingut de llibret i temàtica de la falla), Convoca Amics del Mestre Ortifus.
  • Premi #plf16 al millor text satiricofaller breu publicat en Facebook, Twiter o Google+, amb una dotació de 140 euros. Coordina Malalt de Falles.

Els originals per a tots els Premis de les Lletres Falleres hauran de presentar-se en els correus electrònics habilitats per cada un dels convocants abans de les 23.59 hores del 14 de Febrer de 2016.

Federación de les Lletres Falleres