Un centenar de persones del món faller fan costat Inma Guerrero i Rafa Vizcaíno en els Premis Latorre de Borrull Socors

L’acte, conduït per Carlos Galiana i Ángeles Hernández, va comptar amb la presència de Marina Civera i Pere Fuset, qui va destacar “la necessitat de la provocació de comissions com Borrull Socors”

Més de cent persones del món faller van participar en la nit d’ahir en la celebració dels Premis Latorre de la Falla Borrull Socors. Els guardons, en la seua quarta edició, van recaure en la vicepresidenta de Junta Central Fallera (JCF) i fallera del Botànic, Inma Guerrero, i el mestre i director d’orquestra Rafa Vizcaíno, en les categorias Trajectòria Fallera i Contribució a la Cultura Valenciana, respectivament. Un emotiu acte que va comptar amb la presència de la Fallera Major de València, Marina Civera, i de la Fallera Major de Borrull Socors, Marina Marín, així com de persones anteriorment guardonades, però dues absències molt sentides, el recentment desaparegut, expresident de JCF, Enrique Real, i el ex-vicepresidente de la institució i qui dóna nom a estos guardons, a causa de la seua indisposició actual, Manolo Latorre.

Rafa Vizcaíno, qui ha fet possible que Borrull Socors recupere el seu himne recentment, perdut durant dècades, va expressar el seu “orgull i agraïment a la falla per este reconeixement”. Per part seua, Inma Guerrero va dedicar el premi a la seua mare i a “totes aqueixes dones valentes i lluitadores de les Falles”. Dos torns de paraula breus i concentrats d’emocions que van rebre la calor del públic amb efusius aplaudiments, en un acte conduït amb humor i destresa per Carlos Galiana i Ángeles Hernández.

El fill de Manolo Latorre va prendre la paraula en finalitzar l’acte per a traslladar l’agraïment del seu pare a la continuïtat d’esta iniciativa, mentre que el president de Borrull Socors, Sebas Marín, va recordar diverses anècdotes de la persona i labor fallera de qui dóna nom als guardons i va aprofitar la cita per a repassar alguna de les fites i estendards de la comissió, com l’aposta pel llibret, unes falles compromeses i la cita amb els ABS (Amics de Borrull Socors) el pròxim 3 de març.

El president de JCF i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, també membre del jurat d’estos guardons, va reconéixer la vàlua i qualitat humana i professional de les dues persones premiades i va destacar “la necessitat de falles com Borrull Socors per la seua provocació i proposta de debats en el món faller”.

L’esdeveniment es va celebrar en el casal de la Falla El Pilar, per a qui l’organització va tindre paraules i gestos d’agraïment, i va arrancar, com és tradicional, a les 21 hores amb un sopar, preparada i servida per fallers i falleres de Borrull Socors. A més, l’esdeveniment ha tingut el suport patrocinador d’AMSTEL, L’indumetària Espolín, Can Can En Pac, Artesania Llobe, Floristeria Lliso, i DisseÑarte.

Foto: Don Falleret