L’increment fixa les ajudes als artistes en 70.000 euros, quasi el triple que les arreplegades en el conveni vigent fins a 2015.

 

L’AJUNTAMENT  INCREMENTARÀ DE NOU LES AJUDES AL GREMI D’ARTISTES FALLERS PER CONTINUAR AVANÇANT EN LA REVITALITZACIÓ DE LA CIUTAT FALLERA

 

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, s’ha reunit hui amb el mestre major del Gremi Artesà d’Artistes Fallers, José Ramón Espuig, i altres responsables del col·lectiu per continuar tractant la situació de la Ciutat de l’Artista Faller, després de la inclusió dels artistes en la comissió municipal que analitza la revitalització de l’espai creatiu. A la reunió Fuset ha comunicat la dotació del conveni anual, que ascendirà fins als 70.000 euros gràcies a un nou increment, que se suma al d’anys anteriors d’este mandat sobre el conveni de 2015, que estava dotat amb 25.000 euros, el que suposa elevar les ajudes a quasi el triple en quatre anys.

“Estos importants increments de les ajudes municipals als artistes volen afavorir que el Gremi puga reforçar la seua implicació en la revitalització d’un espai únic que necessita d’actuacions coordinades de tots els agents”, ha assenyalat Fuset, qui ha recordat també que gràcies als increments “s’ha pogut reobrir ja el Centre de Documentació de les Falles, a la pròpia Ciutat de l’Artista Faller”. Este centre permet posar a l’abast de qualsevol estudiós de la festa Patrimoni Immaterial de la Humanitat important material documental, amb més de 13.000 registres entre material fotogràfic, audiovisual i escrit: llibrets, revistes, articles i publicacions diverses.

En este sentit, el mestre major del Gremi d’Artistes Fallers ha explicat que “la intenció del Gremi és invertir en la millora progressiva del Museu de l’Artista Faller i dels equipaments de l’espai multiusos Els Tallers per poder revitalitzar l’espai amb activitats”.

Fuset, a més, ha aprofitat per recordar que el mes de desembre passat el Ple Municipal va aprovar una moció alternativa presentada pel govern on s’instava a les administracions estatals i autonòmica a implicar-se també en el procés de revitalització de l’espai creatiu, així com s’hi ratificava la voluntat del govern  de Joan Ribó de protegir els usos artesanals i les activitats relacionades amb l’art i la tradició de les Falles a les seues naus en la futura revisió de l’ordenament urbanístic de la Ciutat Fallera.

En opinió del regidor de Cultura Festiva, “esta complexa iniciativa urbanística serà determinant en els treballs de revitalització de l’espai”. Fins al moment per part de l’Ajuntament de València s’han fet múltiples intervencions com ara la col·locació de senyals que l’identifiquen com a barri creatiu i permeten arribar a ell des de diverses zones de la ciutat, la seua incorporació en rutes de turisme inclusiu amb la reserva de places de mobilitat reduïda, els panells museogràfics de la pròpia ciutat,  la potenciació del barri com a espai per a realitzar activitats, els permisos per afavorir els treballs a l’exterior per part dels artistes o l’elaboració d’un gran mural d’art urbà a càrrec dels artistes internacionals valencians Pichiavo, entre altres intervencions.

Foto – texto: Ajuntament de València