Discurs de la Crida de la Fallera Major Infantil de València 2019, Sara Larrazábal Bernal

Xiquets i xiquetes de tot el món, valencians i fallers de la nostra comunitat!

Des de les nostres volgudes Torres dels Serrans, tinc l’honor i el privilegi de ser jo, la vostra Fallera Major Infantil de València, qui vos convide a gaudir de la nostra festa. A ser testimonis de tota la cultura i tradició que comprenen les Falles dins dels nostres cors.

Ara mateix, les portes de la nostra ciutat s’obrin al món sencer, perquè si València té una característica que la fa especial és que els xiquets valencians som nobles i tolerants i per això volem que tots els xiquets i xiquetes vinguen a conéixer la nostra festa….. les Falles.

Els xiquets fallers, no solament som el futur, sinó que també som el present, perquè les falles no serien el mateix sense nosaltres.

M’agradaria demanar-vos que deixeu participar als xiquets fallers en l’elecció dels nostres monuments infantils, perquè les falles infantils són patrimoni de la infància fallera.

Amb la meua curta edat i la meua vivència, m’atreviria a dir que els xiquets i xiquetes fallers tenim un sisé sentit, el sentit faller, que alimenta la resta dels nostres sentits:

Amb el sentit del gust, tenim el sabor de la nostra gastronomia.

Amb el sentit de l’olfacte, tenim la pólvora.

Amb el sentit de la vista, tenim els nostres monuments i els castells artificials.

Amb el de l’oïda, tenim la música i les mascletades.

I amb el sentit del tacte, tenim les teles de la nostra indumentària.

M’agradaria dir-vos que, on estiguem la meua meravellosa Cort d’Honor i jo, tots vosaltres estareu representats amb el nostre amor per la festa fallera. I vos assegure a tots que les tretze vos representarem de la millor forma possible, amb el nostre sentit faller.

Sentit faller que es multiplica amb la nostra responsabilitat i representació, així com el de totes les falleres majors infantils i tots els presidents infantils d’estes Falles 2019, als que us desitgem un feliç regnat.

Falleretes i fallerets, ara sí. Alceu els vostres estàndards infantils, agarreu-los amb molta força i orgull, i crideu amb mi, tots a una veu…. Ja estem en Falles!
Visca València i visquen les Falles!!

Sara Larrazábal Bernal, Fallera Major Infantil de València 2019

Fotos Luis Castelló / Falles i Tradicions para Don Falleret

© Don Falleret 2019. Todos los derechos reservados.