Diferents col·lectius i associacions de la ciutat participaren en la falla dissenyada per Pichiavo

La falla municipal ja va prenent forma a la plaça de l’ajuntament a tan sols uns dies de que comencen els dies grans. Com és tradició durant els últims anys, el passat dissabte 9 de març, la Fallera Major de València, Marina Civera, i la seua Cort d’Honor van participar en una pintada col·laborativa, on també hi van estar presents els artistes urbans valencians responsables del disseny del monument, Pichiavo, i els artistes fallers, Latorre i Sanz. A més, els assistents van poder gaudir d’una vesprada de música acompanyats pel DJ Enric Montaner.

L’acte es va dur a terme des de les 17:30 fins les 19:00 hores i va contar amb la participació dels alumnes del Centre d’Educació Especial Ruiz Jiménez. Per la seua banda, l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, també va voler deixar la seua petjada recordant la data del 8 de març, al temps que la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, va escriure la paraula alegria junt a una cara amb un somriure. Maria Oliver, representant de València en Comú, també hi va estar present.

En el procés creatiu també hi van participar els presidents de la Federació de Primera A i d’Especial, Paco Romero i Santiago Bellester, el representant de la Federació d’Enginy i Gràcia, Ximo Berlanga, i Julia Martínez, gerent de l’associació de Comerciants del Centre Històric.

Durant la pintada hi van participar diferents associacions de la ciutat, tot i que Marina va ser l’encarregada d’iniciar el dibuix amb una bombeta encesa, símbol que representa als artistes. A més, també va dibuixar una pinta amb les inicials de la Fallera Major i la Cort.

Junta Central Fallera

Foto Luis Castelló / Falles i Tradicions para Don Falleret