L’alcalde destaca el suport de l’Ajuntament per als sectors econòmics vinculats a les falles, “clau per a la ciutat”

Joan Ribó ha assistit a la primera mascletà i ha ressaltat “la tenacitat del món faller”

València 01/09/2021. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat hui el seu “suport al sector pirotècnic i altres empreses vinculades al món faller així com al col·lectiu que fa possible, any rere any, la festa gran de la ciutat” a l’assistir a la primera mascletà dels actes fallers que se celebren esta setmana “per tancar un cicle faller marcat per la pandèmia del coronavirus”. Concretament, el primer edil s’ha acostat fins a Natzaret, un dels tres barris que hui han sigut enclavament de les mascletaes que tradicionalment es disparen a la plaça de l’Ajuntament, “i que enguany s’han descentralitzat per evitar aglomeracions i garantir la seguretat”. L’alcalde ha convidat a la ciutadania “a viure les festes amb responsabilitat i prudència”.

Després de gaudir de l’espectacle de la Pirotècnia Tamarit, ha recordat “la importància de celebrar estes festes amb les restriccions i mesures decretades per la Conselleria de Sanitat, amb la col·laboració del col·lectiu faller”.

“Hem de viure la festa amb responsabilitat i prudència i mantenint les mesures de protecció necessàries”, ha reiterat l’alcalde Joan Ribó a Natzaret, on ha estat acompanyat de les Falleres Major i Infantil de València, Consuelo Llobell Frasquet i Carla García Pérez, respectivament; el president de Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana; i altres membres de l’equip de govern.

A més d’esta mascletà, “que és un exemple de la tenacitat del món faller”, hui se n’han celebrat altres dos: una al carrer Mestre Rodrigo, a Campanar, disparada per la Pirotècnia Zaragozana, i una altra a l’encreuament dels carrers Vicent Peris i Sant Pancraç, a Marxalenes, a càrrec de Pibierzo. Els tres espectacles han sigut el tret d’eixida del programa faller de setembre “que –en paraules de l’alcalde que s’ha fet ressò de la crida virtual de les falleres majors- s’ha de viure “amb responsabilitat per poder continuar gaudint de la nostra festa”.

Suport econòmic de l’Ajuntament per al món faller

Joan Ribó ha subratllat que “València esta setmana celebra la primera gran festa que es fa a la Comunitat Valenciana, i també a Espanya”, i ha assegurat que “es va a fer bé”. En este sentit, ha destacat que l’Ajuntament també s’ha preocupat durant tot este temps d’ajudar el món faller i mantindré viva la festa, amb un suport de 3,6 milions d’euros que rebran les comissions falleres d’enguany, així a com els 2,3 milions d’euros del Pla Resistir destinats a xicotetes i mitjanes empreses dels sectors tradicionals vinculats a les Falles”.

“Les Falles són unes festes populars que parlen de la tenacitat dels valencians i valencianes”, ha insistit l’alcalde en destacar que l’Ajuntament vol col·laborar i treballar, d’una forma molt clara, amb el col·lectiu que fa possible esta festa”.

Les mascletaes es poden seguir a través del Facebook municipal, que hui ha retransmés la de Natzaret.

Fotos: Armando Romero/JCF

Programa de Festejos para las Fallas de Valencia 2021

• Una de les primeras mascletas de la semana fallera, en Natzaret
• Una de les primeras mascletas de la semana fallera, en Natzaret