Excel·lentíssima senyora alcaldessa de la Ciutat de València, María José Catalá, president de Junta Central Fallera i regidor de festes i tradicions, Santiago Ballester, membres de la corporació municipal, directiva de la Junta Central Fallera. Belleses del Foc, Reines de les festes de la Magdalena de Castelló. Falleres Majors de València y Corts d’Honor 2023. Fallers i falleres, molt bona vesprada a tots.

Hui, per primera vegada, estes 13 veus formen una sola per a dirigir-se al món sencer. Perquè hui soc jo qui vos parla però ho fa en nom de les 13 dones que a partir d’este moment representaran al món de les Falles amb passió i entrega.

Tot va començar amb la decisió de les set persones, eixes que ens han donat veu, Gràcies. Adrián, Amparo, Anaís, Artur, Bàrbara, Eva i Noelia, gràcies per deixar-nos fer història.
Gràcies València per l’oportunitat de conviure a 73 dones que adoren la festa, la cultura i la tradició de la nostra terra. Nosaltres som la representació de totes elles. Esperem que estigueu orgulloses de nosaltres.

El col·lectiu faller som un exemple per al món, un exemple de civisme i bons comportaments, i enguany més encara amb el compromís de fer una festa sostenible, velant per una València que és capital verda europea 2024.

Desitgem impregnar cada racó de València i de la resta de la Comunitat amb la nostra flama fallera. Flama que no s’apagarà mai. Una flama que va començar a créixer a les nostres comissions. La meua va nàixer al cor de València, banyada per l’horta, una flama que la meua família s’ha encarregat de fer créixer, en eixa llum que alimenta el món faller i totes les tradicions que fan gran nostra terra. Agraïda siempre a les meues arrels i a la meua comissió que ha fet de mi la fallera que sóc ara. Flama que portaré sempre en mi i que voldria portar també a cada racó i compartir així, la il•lusió de representar a la millor festa del món.

Estes 13 dones volem ser el reflex de la germanor, treball, respecte, responsabilitat i passió que tant admirem del món faller.
Desitgem que éstes Falles 2024 nos esperen, en cada carrer , en cada Casal, en cada racó, en la mateixa mirada ilusionada en la que la esperen els nostres 13 cors.

Falles 2024, estem esperant-vos.

Visca València i visquen les Falles

Fuente: Junta Central Fallera

Foto: Pablo Garcés/Don Falleret