El passat 6 de juny s’inaugurava l’exposició «falles fora de falles» en el Museu Faller. Una mostra comissariada per Iván Esbrí i Manuel Muñoz, en homenatge a les falles que no es planten en les dates tradicionals de la festivitat valenciana de març, sinò de manera excepcional, en commemoració de fites o esdeveniments, com el Mundial de Futbol de 1982 o l’Exposició Universal de 1992 a Sevilla.

L’acte va comptar amb la presència de la Fallera Major de València, Marina Civera, del regidor de Cultura Festiva Pere Fuset, el director del Museu, Gil Manuel Hernández i d’un important nombre d’artistes fallers.

L’exposició recull, a més, una gran quantitat de fotografies, retalls de premsa, esbossos, llibrets i maquetes de falles en les quals han intervingut reconeguts artistes fallers, com Regino Mas, Vicente Luna, José Devís, Pepe Puche, Manolo Martín, Ricard Rubert, José Martínez Mollà, Vicente Almela, Víctor Valero, Toni Fornés, Fet d’Encàrrec, Armando Serra, José Ramón Espuig, Ximo Esteve, Daniel López, David Moreno o Pink Intruder, entre d’altres; així com d’artistes plàstics com Xavier Mariscal, Santiago Sierra, Daniel Andújar, Óscar Mora o Xavier Monsalvatje.

La mostra pot ser visitada fins al pròxim mes de desembre.

Foto Luis Castelló / Falles i Tradicions para Don Falleret

© Don Falleret 2019. Todos los derechos reservados.

Prohibit la reproducció parcial o total.