La visita al Museu Faller permetrà fer «una mirada a les Falles des de l’orgull».

CULTURA FESTIVA SE SUMA A LA CELEBRACIÓ DE L’ORGULL AMB UNA VISITA GUIADA AL MUSEU FALLER I UNA CARROSSA.

Fuset: «Les festes de València són un clar exemple de diversitat pel seu valor integrador i inclusiu».

El regidor en funcions de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha anunciat este divendres sengles accions amb què la Regidoria de Cultura Festiva se sumarà enguany a la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI a València.

D’una banda, hi ha programada una visita guiada al Museu Faller per apropar-se al món de les Falles amb una mirada des de l’orgull; d’altra, com ja va ocórrer l’any passat, una carrossa posarà en valor la diversitat de les festes de la ciutat.

«Les festes de València són un clar exemple de diversitat pel seu valor integrador i inclusiu», ha afirmat Fuset. «Celebracions com les Falles són un autèntic motor social i, com sempre hem defensat, suposen una gran oportunitat per avançar en la inclusió de totes i tots», motiu pel qual el Museu Faller acull una gran quantitat d’història de la festa vinculada al col·lectiu LGTBI.

El pròxim divendres, dia 28, a partir de les 18 hores, hi haurà una visita guiada pel museu amb el títol ‘Una mirada a les Falles des de l’Orgull’.

Els guies seran els especialistes en història de l’art faller Alejandro Lagarda, Manuel Muñoz i Sara Fernández, qui explicaran les diverses col·leccions del Museu Faller de València des de la perspectiva del Dia de l’Orgull.

La visita guiada serà de lliure accés i gratuïta. A més, Fuset ha afegit que el Museu Faller de València també penjarà la bandera de l’Orgull en el seu balcó durant la setmana de la celebració.

 

PARTICIPACIÓ EN LA CELEBRACIÓ DE L’ORGULL LGTBI

D’altra banda, la Regidoria de Cultura Festiva oferirà de nou enguany la possibilitat de participar en una carrossa per posar en valor la diversitat de les festes i el seu valor integrador.

Totes aquelles persones interessades a participar hauran de posar-se en contacte amb la Regidoria, atés que les places seran limitades.

La carrossa anirà decorada per una imatge gràfica creada a l’efecte per Javier Valiente i que incidirà en el valor integrador de les festes de la ciutat.

Redacció

Foto Arxiu Don Falleret / Fran Adlert