La Falla Plaza del Árbol participó en la Manifestación del Orgull LGTB+ 2022

Han confeccionado una “Estoreta” multicolor bajo el lema “Per les Falles que volem: Inclusives, respetuoses, diverses…”

28/06/2022. Juan Meneses. La comisión fallera de la Plaza del Árbol ha participado en la manifestación del Orgullo LGTB+ organizado por Lambda el pasado sábado en València. La comisión que en 2024 cumple su 150 aniversario se convertía así en la única comisión fallera presente en el multitudinario acto, bajo el lema: “Per les Falles que volem: Inclusives, respetuoses, diverses…”

Foto: Juan Meneses/Don Falleret

Horas antes de la manifestación, la comisión celebró en su casal un encuentro para presentar su campaña “Orgull Faller” con la confección de una “Estoreta” multicolor, para quemar la homofobia y el odio. Se realizó la entrega simbólica de los premios a los valores de la igualdad, entre los infantiles de la comisión. La convocatoria fue más que satisfactoria, participando más de doscientos falleros y amigos que disfrutaron de una tarde de fiesta y reivindicación acompañados con la música de una charanga.

Foto: Juan Meneses/Don Falleret

La Falla de la Plaza del Árbol se convierte así en un referente fallero de la diversidad y respeto: Totes les edats, tots els físics, tots els caràcters, ideologies, races, nacionalitats, variants polítiques i per descomptat maneres de voler. Tots caben a les falles que volem, inclusives, obertes, transversals…

Nostres Casals han de ser exemple, d’espais segurs, buits d’odi, i plens d’amor on cadascú puga ser lliure de ser qui és. Llocs on la creativitat es valore, i activitats com la dansa, el teatre, el play back, la declamació o el fútbol no tinguen sexe.

Foto: Juan Meneses/Don Falleret

En definitiva espais on ningú, en especial els nostres menuts, no hagen de sacrificar l’autenticitat per minimitzar l’assajament.

Si com tots recordem ser faller és la millor extraescolar, que la llibertat d’estimar no siga una assignatura pendent.

CREMEM L’ODI CREMEM ELS PREJUDICIS CREMEM L’HOMOFÒBIA

 I ho farem plens d’Orgull Faller”

Foto: Juan Meneses/Don Falleret