Valencia 20/04/2024 J. Meneses. Este viernes se ha celebrado la Gala Fallera, aplazada tras el trágico incendio del edificio de Campanar, con la presencia de los máximos representantes de las comisiones falleras que componen Junta Central Fallera.

El colofón fue el discurso ofrecido por María Estela Arlandis, Fallera Mayor de Valencia 2024 y su Corte de Honor.

Un emotivo discurso donde las máximas representantes del mundo fallero expresaron su gratitud y reconocimiento hacia todos aquellos que contribuyeron a hacer de las Fallas 2024 un evento inolvidable.

Momento del brindis de las Fallera Mayor de Valencia 2024

Desde músicos y orfebres hasta falleros y artistas falleros, cada uno fue destacado por su dedicación y pasión en la creación y celebración de esta festividad única. Con palabras de agradecimiento y un llamamiento a la unidad, se resaltó la importancia de mantener viva la esencia de las Fallas, una celebración que une a toda la comunidad.

El discurso culminó con un brindis por el éxito de las Fallas y el vínculo compartido entre todos los presentes, recordando que esta conexión es el verdadero espíritu de la fiesta.

DISCURSO FM y Corte de Honor

MARÍA ESTELA: President i directiva de JCF, autoritats, presidents i presidentes de falla, Falleres Majors, en definitiva, estimats fallers i falleres, Hui ens reunim ací en unes dates molt diferents però amb la mateixa emoció i alegria per retrobar-nos. Perquè el món faller, solidari i compromés, va decidir que el respecte i l’empatia estaven per damunt de la festa… Som un col·lectiu que sap esperar i refer-se i per això, hui celebrem la nostra germanor en esta gala…

NATALIA: Perquè és tot un honor estar ací davant de tots i totes vosaltres per a viure una de les nits més esperades del nostre calendari. Una nit que ens demostra, una vegada més, que les Falles són una festa que ens uneix com a poble. BEA: Volem aprofitar esta ocasió per a expressar la nostra profunda gratitud a totes les persones i professionals que heu fet possible enguany la nostra meravellosa festa. Una festa que respecta els nostres arrels sense deixar de mirar cap al futur.

LUCÍA: Per això volem agrair als músics, que amb la seua melodia ens han transportat a altres mons i ens fan somriure i ballar de felicitat.

CELIA: Als orfebres, que amb les sues inestimables mans creen emblemàtiques peces que admirem i lluïm, que ens dibuixen un camí de somnis daurats a cada pas que donem.

JÉSSICA: Als floristes, per omplir cada racó de la nostra ciutat de devoció i sentiment i com no, als vestidors de la Mare de Déu que, en l’Ofrena van plasmar en eixe mantell tota l’estima a la nostra Mareta.

NURIA: Als fallers i falleres, veritables ànimes d’estes festes, que amb la seua passió, esforç i dedicació fan realitat cada detall, cada falla, apostant per autèntiques obres d’art efímeres que ens deixen sense alè.

ANA: A tots els membres de la casa gran, de Junta Central Fallera, per tot el treball que fan desinteressadament, simplement pel seu amor a la festa. Gràcies per haver fet possible les Falles de les nostres vides.

CARLA: Als perruquers, maquilladors i tants professionals que ens demostren cada any l’amor i treball incansable que fan perquè mai perdem la nostra essència.

LUCÍA: Als pirotècnics i pirotècniques, que amb els seus espectacles de llum i soroll ens deixen bocabadats i ens fan vibrar d’emoció, fent que el perfum més preat siga el de la pólvora.

MARTA TERESA: No podem oblidar-nos dels indumentaristes, que amb la seua destresa i bon gust ens vesteixen, respectant la tradició, dotant-nos d’elegància i distinció.

CARMEN: I, per descomptat, als artistes fallers, que amb el seu treball incansable i la seua creativitat inesgotable fan possible aquesta festa única al món. Recordant-nos sempre que som Falles perquè les plantem en cada racó de la nostra terra.

LUCÍA: Junts, com a una gran família fallera, hem fet de les Falles 2024 unes Falles per al record. Per això, tenim la convicció que la nostra unió, passió i germanor seguiran fent-les brillar any rere any.

MARÍA ESTELA: Així que vos convidem a alçar les vostres copes, mirant al faller del costat, perquè eixa connexió que compartim no és altra que la nostra estima i respecte per eixa festa que és sinònim de felicitat i emoció. Gràcies per haver-nos donat unes meravelloses Falles 2024. Per viure i reviure junts la millor festa del món.

Visca València i visquen les Falles!!

Fotos: Armando Romero/JCF