La comissió fallera de la plaça de Montolivet i la Pirotècnia Accitana María Angustias rebran els reconeixements durant la Gala de la Pirotècnia de demà dijous.

 

L’AJUNTAMENT INCREMENTA LA INVERSIÓ EN PIROTÈCNIA DE NOU PER RECONÈIXER EL TREBALL DELS PROFESSIONALS VALENCIANS I EL SEU RETORN ECONÒMIC PER A VALÈNCIA

 

 

El govern de Joan Ribó ha incrementat un 50 per cent en quatre anys la retribució que les empreses pirotècniques reben per cada mascletà a la plaça de l’Ajuntament. En les Falles d’enguany, el quart increment consecutiu de 500 euros permetrà arribar fins als 6.000 euros per disparada, el que suposa dos mil euros més respecte a 2015. A més, se sumen 7.000 euros per a la Nit del Foc, per reforçar-la com a principal atractiu pirotècnic del calendari faller.

 

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha posat en valor este nou increment. «Complim el compromís adquirit des del primer dia amb un sector importantíssim per a les Falles com és el pirotècnic, fonamental per ser un pilar bàsic de les Falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat i també pel gran i evident  retorn econòmic que oferix a la nostra ciutat», ha explicat.

 

Fuset ha destacat que «fruit del diàleg directe amb el sector, les reunions mantingudes i el qüestionari que ens van respondre els pirotècnics valencians, hem sigut capaços de reforçar la qualitat i diversitat dels espectacles pirotècnics que hi ha hagut als darrers anys». En eixe sentit, Fuset ha afegit que «hem escoltat les peticions del sector i amb un millor tracte el gran públic també ha pogut disfrutar d’una combinació de la tradició amb apostes innovadores, en Falles i també en altres festes com les de Nadal o la Gran Fira a l’estiu».

 

La Gala de la Pirotècnia desvelarà demà dijous (a les 20 hores al Palau de l’Exposició de València) el calendari d’espectacles pirotècnics del programa faller d’enguany. Esta agenda de disparades es complementarà, a més, amb el gran espectacle organitzat per Amstel  -patrocinador oficial de les mascletades-, que tindrà lloc el dia previ a la Crida, en La Marina de València.

 

Durant la gala, a més, el sector pirotècnic retrà homenatge a Accitana María Angustias, empresa pirotècnica de Guadix (Granada), que enguany hauria complit una dècada ininterrompuda disparant mascletades en Falles de no ser per l’accident que varen patir en novembre de l’any passat, que va causar víctimes mortals. Amb este premi, des de JCF volen reconèixer el seu esforç «per vindre a València a donar-ho tot, guanyant-se la confiança del públic valencià i de moltes comissions falleres que també han confiat en el seu art».

 

També rebrà el reconeixement  de la Junta Central Fallera  la comissió de la plaça de Montolivet, que compta amb una consolidada colla de dimonis presents a molts correfocs valencians i dispara fins a tres mascletades potents en la setmana gran de Falles, incorporant, a més, tant una mascletà de color per a cremar la seua falla, com una mascletà manual infantil. Amb estos reconeixements anuals, des de JCF es vol posar en valor «el treball del col·lectiu faller per l’art valencià del foc».