La Falla Plaça Espanyoleto va presentar el seu llibret explicatiu per a les falles del 2017 titulat «El bé i el mal» el passat divendres a la Casa la Cultura de la Ciutat.

Fou presentat per l’equip de coordinació amb un breu resum del seu contingut, repassant tots els apartats que tracta el llibret, finalitzant amb un muntatge audiovisual que convidava a la seua lectura.
Un llibre amb un gran contingut, amb més de 30 articles de diferents autors de tot el territori valencià amb nombres destacats al món de les falles, com l’actual director del Museu Faller de València, Gil Manuel Hernández, Alícia Moreno, Fallera Major de València del 2016, Hugo Morte (president de Lletres Falleres i membre de Junta Central Fallera), els bloguers Xavier Serra (Malalt de Falles), Jordi Maravilla (Corredor de Falles) o Alejandro Lagarda (un nou parot) entre d’altres, o d’autors locals com Rafa Tortosa (Director del Verí del Foc), Enric Vila, Paco Vila, Jose Luis Lagardera…
Tots els articles tracten una línia argumental comú, «El Bé i el Mal» en els diferents aspectes fallers de la ciutat i de fora de la ciutat, el mateix tema que tracta el monument Gran obra de Pere Baenas per a les falles del 2017.
El llibre està estructurat en 3 parts, una inicial amb el protocol anual, amb els saludes de l’alcalde de la ciutat, el president de la Junta Local, i els saludes de la presidenta i les seues Falleres Majors, junt amb els esbossos dels monuments que plantaran a les falles del 2017.

IMG_0058
A continuació apareix una part dedicada exclusivament als mes menuts, amb un conte escrit per Andrea Torres i unes activitats didàctiques.
Per finalitzar trobem els articles, on podem trobar tants articles d’opinió com d’investigació, tots al voltant del Bé I el Mal a les falles.
Inicia amb articles dedicats a la declaració de les falles com Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, passant per articles que tracten els aspectes positius i negatius dels actes de les falles de Xàtiva, de l’evolució de la relació amb els artistes fallers, de la vivència de ser Fallera Major de València, de Xàtiva o de la Falla Espanyoleto. També hi ha articles d’opinió de No Fallers que els agrada o no els agrada la festa fallera. Altres tracten els diferents tipus de monuments existents en l’actualitat, com els clàssics o els experimentals, i d’altres sobre la relació Falles i política.

Articles d’investigació trobem diversos, com un estudi de l’impacte econòmic de les Falles a Xàtiva, on mostra per apartats la repercussió econòmica a la ciutat, altre sobre la utilització de les xarxes socials pels diferents col·lectius de la ciutat o d’altre sobre l’evolució dels monuments fallers i els seus aspectes.

IMG_0059

 

En aquest enllaç podreu trobar el llibre al complet:

https://issuu.com/fallaespanyoleto/docs/llibre_explicatiu_falla_espanyoleto_444204b6c74be3

 

A l’acte de presentació assistiren el Regidor de Falles Pedro Aldabero, les Falleres Majors de Xàtiva Carla Sanchis i Teresa Aparicio i un gran nombre d’amics de la comissió i amants de la cultura fallera.

Falla Espanyoleto